Japanske ambassadören nöjd med besöket på campus Östersund

Tor 26 okt 2023 08:00

Den japanske ambassadören i Sverige, Masaki Noke, har den här veckan genomfört sitt andra besök på Mittuniversitetet under 2023 och den här gången var det campus Östersund som lockade.

Five men and one woman smiling at the camera
På Sports Tech Research Centre förevisades bland annat klimattunneln av professor Lars-Erik Rännar och centrumledare Mikael Bäckström. Foto: Mittuniversitetet.

Med kort varsel kom nyligen en nyfiken förfrågan från japanska ambassaden, vars förste sekreterare Yusuke Mori undrade om det gick för sig att göra ett nytt besök på Mittuniversitetet då besöket på campus Sundsvall i januari i år upplevdes så lyckat.

Förfrågan besvarades så klart med ett JA och ett tvåtimmarsprogram ställdes snabbt i ordning. Under tisdagseftermiddagen fick ambassadören därför chansen att lyssna till centrumledarna för ETOUR och RCR, Robert Pettersson respektive Aron Larsson. Vid mötet deltog även Kai Kronenberg, ETOUR, samt dekan Anna Olofsson och prorektor Håkan Wiklund. Därefter förevisades labb- och testmiljöerna på Nationellt Vintersportcentrum och Sports Tech Research Centre.

– Det är alltid lika roligt att följa hur mycket fascination vår verksamhet skapar bland utomstående för ibland blir vi nog hemmablinda. Ambassadören var mycket nyfiken, engagerad och frågvis och verkade nöjd även med sitt andra besök hos oss,. Jag vill rikta ett stort tack till alla som medverkade till att det gick att få fram ett innehållsrikt och varierat program trots att förfrågan kom med så pass kort varsel, säger Håkan Wiklund, prorektor och värd för besöket.


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-10-26